Werkwijze

Wie is Nielsmaakt?

Niels van der Wansem heeft ruim 16 jaar ervaring als meubelmaker. Onze werkplaats van 1000 m2 biedt ons de ruimte om niet alleen aan kleine maar ook aan grote projecten te werken. Momenteel werkt een team van 5 man permanent in de werkplaats. Mocht een project meer mankracht vereisen dan hebben we een uitgebreid netwerk van professionals dat ons kan ondersteunen.

In deze fase gaan we na wat uw wensen zijn en hoe we die het beste voor u kunnen realiseren. Heeft u al een eigen ontwerp van uzelf of architect/ontwerper of wilt u het geheel door NIELSMAAKT laten ontwerpen? In welke ruimte wordt het geplaatst, aan welke praktische zaken dient het ontwerp te voldoen en meer van dergelijke vragen worden in deze fase beantwoord.

Wanneer uw wensen in kaart zijn gebracht en de keuzes voor het materiaal zijn gemaakt, wordt een ontwerp/tekening gemaakt. Dit ontwerp wordt bijgesteld totdat beide partijen tevreden zijn over het resultaat. De ontwerpfase is vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Wanneer u tevreden bent over het ontwerp, stellen wij een offerte voor u op. Per onderdeel geven we een prijsindicatie zodat er een duidelijk kostenplaatje ontstaat. De offerte kan vervolgens met een handtekening worden bekrachtigd.

 

Nadat de offerte ondertekend is, worden de technische tekeningen gemaakt in het softwareprogramma Autocad. De benodigde materialen worden besteld en mogelijk worden bepaalde specialistische processen uitbesteed (zoals spuitwerk). Door onze lange ervaring hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd dat ons waar nodig kan ondersteunen. Hierdoor kunnen wij ook grote projecten voor u verzorgen. Tijdens het productieproces wordt u zoveel mogelijk op de hoogte gehouden van de voortgang.

Het meubel of de meubels worden bij u bezorgd en zo nodig geïnstalleerd. Bij de installatie van grotere projecten zullen we met meerdere personen op locatie aanwezig zijn om de installatietijd te beperken. Het meubel is klaar wanneer het bij u is opgeleverd en u akkoord bent gegaan.

NIELSMAAKT werkt met de grootste zorg aan uw project en maakt daarbij gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Toch kan het voorkomen dat er iets defect of beschadigd raakt. Daarom krijgt u van ons twee jaar garantie op materiaal- en constructiefouten. Zolang de fouten niet voortkomen uit de natuurlijke eigenschappen van het materiaal (bijvoorbeeld verkleuring/krimp van hout) en binnen de garantietermijn vallen, zijn de herstelwerkzaamheden kosteloos. Soms zal vervanging een betere oplossing zijn dan herstel; daarom kijken we altijd per geval wat de beste oplossing is.